Vergoeding energiekosten lage middeninkomens gemeenten Dijk en Waard en Uitgeest

Huishoudens met een laag middeninkomen uit de gemeenten Dijk en Waard en Uitgeest kunnen een extra vergoeding voor energiekosten van 650 euro aanvragen bij Zaffier.

Wanneer heb je er recht op?

Je inkomen moet liggen tussen de 120% en 150% van de bijstandsnorm. Hoeveel dat is, hangt af van je situatie. Je vermogen (bijvoorbeeld spaargeld) telt niet mee. Meer informatie over de inkomensgrens vind je op de pagina bijstandsnormen.

Je moet zelfstandig wonen en een energierekening op je naam hebben staan. Per adres wordt maximaal één keer een vergoeding gegeven.

De vergoeding wordt NIET gegeven als:

  • je inkomen lager is dan 120% van de bijstandsnorm
  • je de energietoeslag hebt ontvangen over 2023
  • je jonger dan 21 jaar bent
  • je 27 jaar of jonger bent en recht op studiefinanciering hebt
  • je in een inrichting verblijft
  • je een briefadres hebt

Hoe gaat het aanvragen?

Klik op de button hieronder voor het aanvragen van de vergoeding voor energiekosten voor huishoudens met een laag middeninkomen uit de gemeente Dijk en Waard of Uitgeest. De link gaat naar het aanvraagformulier op de website van Gezondverzekerd.nl.

Extra energievergoeding Dijk en Waard Extra energievergoeding Uitgeest

Lukt het niet om online een aanvraag in te dienen? Vul dan een papieren formulier in. Hiervoor bel je met Zaffier via telefoonnummer 088-4046000. Je kan de vergoeding tot en met 31 juli 2024 aanvragen.

Ben je ondernemer?

Ook dan kan je via Gezondverzekerd een digitale aanvraag doen. Wel moet je altijd zelf nog een aantal gegevens inleveren over je eigen onderneming.

Het gaat om:

  • een kopie van de laatst ingediende kwartaalaangifte omzetbelasting;
  • een kopie van de winst- en verliesrekening van het laatste kwartaal.
Extra energievergoeding Dijk en Waard Extra energievergoeding Uitgeest

Heb je hulp nodig bij het aanvragen?

Vind je het lastig om de vergoeding aan te vragen of de hoogte van je inkomen te beoordelen? Inwoners van de gemeente Dijk en Waard kunnen terecht bij het Formulierenpunt. Woon je in de gemeente Uitgeest? Dan ben je van harte welkom op het spreekuur geldzaken in jouw gemeente. Bekijk de openingstijden van het spreekuur op de website van jouw gemeente (onder ‘contact’).