Illustratie verschillende nationaliteiten

Ben je nieuw in Nederland?

Dat kan een hele uitdaging zijn. De taal, de Nederlandse cultuur en de Nederlandse manier van wonen en werken. Wij ondersteunen je hierbij. Zo leer je de Nederlandse taal en over het leven in Nederland. Je moet ook examen doen. Maak je daar geen zorgen over. De consulent van team inburgering ondersteunt je ook hierbij.

Informatie over inburgeren
Foto van tulpen

Inburgeren vanaf 2022 voor gezinsmigranten

Gezinsmigranten zijn migranten die in Nederland komen wonen bij hun Nederlandse partner (of een ander familielid). Wij geven je graag informatie over het inburgeren vanaf 2022 voor gezinsmigranten.

Inburgeren voor gezinsmigranten

Verhalen

 • Afbeelding van Ahmad Altobeh in zijn winkel in Castricum.

  Laat het beste van jezelf zien

  In Nederland vond de Palestijnse Ahmad Altobeh een nieuwe start. Hij besloot in Castricum zijn droom na te jagen: een winkel met halal en Midden-Oosterse producten.

 • Samen zorgen voor kansen

  Op zoek naar een baan of stage? Die zoektocht kan lastig zijn wanneer je de Nederlandse taal niet volledig spreekt. Taalniveau bleek ook een probleem te zijn voor de jonge vluchteling Karam.

 • Leren tijdens werk om door te groeien

  Al een half jaar is Ali Al-Sheikh back-end developer bij de bank ABN AMRO. “Samen met mijn team maken we applicaties die te maken hebben met betalen”, zo legt Ali (30 jaar) uit.