Heb jij recht op financiële ondersteuning?

Het kan je niet zijn ontgaan: boodschappen worden met de dag duurder en eigenlijk kruipen alle kosten omhoog. Rondkomen wordt daardoor steeds lastiger. De gemeente Dijk en Waard heeft daarom haar regelingen voor financiële ondersteuning ruimer gemaakt, zodat er meer inwoners gebruik van kunnen maken. Misschien jij ook. Laat het niet liggen, dat is zonde!

Afbeelding van moeder en kind achter de laptop.

Regelingen

Dijk en Waard heeft de financiële ondersteuning uitgebreid. Ontdek de reguliere dienstverlening op www.zaffier.nl/geldzaken.

Hieronder zie je de knoppen die extra gelden voor Dijk en Waard.

Die regeling geldt toch niet voor mij? Jawel! Zij laten het niet liggen. Jij toch ook niet?

 • Rob aan het werk als webbeheerder

  Rob (28) laat het niet liggen

  Rob werkt als webbeheerder en heeft een salaris van €1.721 (netto) per maand. Ook met dit inkomen komt Rob in aanmerking voor financiële ondersteuning vanuit de gemeente Dijk en Waard.

 • Afbeelding van een man en vrouw thuis op de bank.

  Paige (31) en Demir (36) laten het niet liggen

  Paige werkt als administratief ondersteuner en verdient €2.550 (netto) per maand. Demir neemt de zorg van hun drie kinderen op zich. Ook zij komen in aanmerking voor financiële ondersteuning.

 • Lara (40) laat het niet liggen

  Lara is een alleenstaande moeder met twee jonge kinderen. Zij werkt als supermarktmanager en verdient 1.750 euro (netto) per maand. Lara krijgt een financiële vergoeding.

 • Annie (81) laat het niet liggen

  Annie (81) is weduwe en leeft van haar AOW-uitkering en het nabestaandenpensioen. Zij heeft 1.615 euro netto per maand. Annie maakt gebruik van de DijkenwaardPas.

Tip: Bereken je recht!

Het programma Bereken uw recht laat je eenvoudig en snel zien of je vanuit Zaffier en Dijk en Waard mogelijk recht hebt op een aanvulling op je inkomen. Je geeft (anoniem) antwoord op een paar eenvoudige vragen. Invullen duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.

Benieuwd? Bereken je recht!

Tip: Jeugdfonds Sport en Cultuur

In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles.

Met het Jeugdfonds Sport en Cultuur kunnen kinderen meedoen aan teamsporten, of hun favoriete sport). Het Jeugdfonds Sport en Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor deze kinderen en jongeren. Want elk kind verdient het om mee te doen en samen te spelen en te sporten.

Kijk op www.jeugdfondssportencultuur.nl voor meer informatie, of vraag de hulp op de school van uw kind of neem contact op met de gemeente.

Kom in gesprek over jouw financiële situatie

Lara, Rob, Paige en Demir komen allemaal in aanmerking voor de bijzondere bijstand. Herken jij jezelf in één van de situaties? Of ken je iemand in een soortgelijke situatie? Laat het niet liggen, dat is zonde!

Contact

We komen graag met je in contact voor gratis financiële hulp. Bel naar 088 40 46 000 voor vrijblijvend advies.

 

In samenwerking met de gemeente Dijk en Waard