Clientenadviesraad Zaffier

Zaffier ondersteunt inwoners van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest bij werk, geldzaken en inburgering. De cliëntenadviesraad adviseert het bestuur van Zaffier. Dat doet zij gevraagd en ongevraagd bij besluitvorming over verordeningen en beleidsvoorstellen die gaan over de dienstverlening van Zaffier.

Wie zitten er in de raad?

De cliëntenadviesraad bestaat uit personen en organisaties die ervaring hebben met de uitvoering van de Participatiewet. Zaffier vindt het belangrijk dat deze groep goed in evenwicht is. Daarom bestaat de raad uit zowel inwoners als belangenorganisaties die bekend zijn met de Participatiewet. De leden stellen zich onderaan deze pagina voor.

Contact

Wil je de cliëntenadviesraad een bericht sturen? Ga dan naar het contactformulier en kies als onderwerp 'cliëntenraad'. De cliëntenadviesraad ontvangt dan jouw mailbericht.
 

Op de foto de leden van de cliëntenadviesraad met van links naar rechts: Yvonne Bosch, Rian van Nieuwkerk, Erik Best, Hèlen Huting, Catalijn te Groen, Karin Kindt, Merijn Kloosterman en John van de Oord.

Merijn Kloosterman
Ik ben Merijn Kloosterman, 30 jaar oud. Ik werk als adviseur bij een openbare organisatie. Daarnaast ben ik lid van de Adviesraad Sociaal Domein bij de gemeente Heiloo en van de cliëntenadviesraad van Zaffier. Ik help andere mensen graag en doe altijd extra moeite voor wie dat nodig heeft.

Karin Kindt
Ik ben nu vier jaar lid van de Advies Commissie Sociaal Beleid van de gemeente Bergen. En daardoor ben ik nu lid van de cliëntenadviesraad van Zaffier. In de commissie van Bergen hield ik mij vooral bezig met de Participatiewet. Voor de PvdA ben ik twintig jaar gemeenteraadslid geweest in de gemeente Bergen (en Egmond). Ik heb veertig jaar gewerkt in het basisonderwijs. En nu ben ik taalcoach voor een groep Eritrese dames en families. Ook sta ik voor hen klaar als zij vragen hebben. Daarnaast help ik bij het aan het werk of naar school gaan vanuit een uitkering.

Hèlen Huting
Ik ben een professional op meerdere gebieden en heb daarin veel werkervaring. Zoals in het onderwijs (onder andere gezondheidskunde, sociale vaardigheden, NT2), training, coaching, advisering en beleid. Verder heb ik persoonlijk ervaring met het omgaan met geldproblemen. Daardoor vind ik mijzelf goed passen bij de doelstellingen van Zaffier. Ik kan goed luisteren naar wat klanten nodig hebben en dat als lid van de cliëntenadviesraad bespreken.

John van de Oord (voorzitter)
Ik ben vijf jaar geleden gestopt als projectmanager bij MEE en de Wering, een organisatie voor mensen met een beperking. In de afgelopen jaren heb ik mijn kennis en ervaring gebruikt om op te komen voor de algemene belangen van de klanten van Zaffier (en daarvoor Halte Werk). Ik wil graag meewerken aan een samenleving waarin iedereen meedoet en zelf controle heeft over zijn of haar eigen leven. Zaffier is een nieuwe, mooie organisatie van zes gemeenten die samenwerken. Een goed resultaat, maar we houden ‘de vinger aan de pols’; er blijven punten van aandacht en verbetering voor de ondersteuning van onze kwetsbare inwoners. Ik vind het mooi dat ik als voorzitter van de cliëntenadviesraad van Zaffier hieraan mag en kan meewerken.

Catalijn te Groen
Ik woon in Bergen NH en werk sinds 2011 bij Zaffier (daarvoor WNK). Op dit moment werk ik als kwaliteitscontroleur bij de afdeling montage & verpakking. Door lid te zijn van de cliëntenadviesraad van Zaffier, wil ik opkomen voor de belangen van mensen die te maken hebben met de Participatiewet.

Rian van Nieuwkerk
Ik ben zelfstandig ondernemer in de beeldende kunst en woon sinds 10 jaar in Alkmaar. Naast lid van de cliëntenadviesraad Zaffier ben ik ook bestuurslid bij Wijkcentrum Mare Nostrum. Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk bij een stichting voor vrouwenrecht en een website voor kunstenaars. Het geeft me energie wanneer ik kan meedenken en bij elkaar brengen.