(Weer) aan het werk

Zaffier kan je helpen weer werk te vinden, of je nu wel of geen beperking hebt. Wij zoeken samen met jou uit wat je mogelijkheden zijn. Je hebt daarbij een vast contactpersoon: je consulent. We kunnen bij je bemiddeling naar werk gebruikmaken van bijvoorbeeld een proefplaatsing met behoud van uitkering, sollicitatietraining of loonkostensubsidie voor de werkgever (vergoeding als je minder productief bent door een beperking).

Jouw Halte naar Werk

Ontvang je van ons een uitkering volgens de Participatiewet? Dan moet je (indien haalbaar) zorgen dat je zo snel als mogelijk je eigen geld verdient zodat je de uitkering niet meer nodig hebt. Het ontvangen van een uitkering betekent nog andere plichten, maar ook rechten. Deze staan allemaal hieronder genoemd. Ze staan ook in het besluit dat je van ons hebt ontvangen.

Jouw taak: werk vinden

Wanneer je een uitkering ontvangt van Zaffier, betekent dit dat je:

  • actief moet solliciteren naar werk (bekijk ook onze vacatures).
  • moet zorgen dat je een goed CV hebt.
  • moet meewerken aan trajecten naar werk die je consulent je aanbiedt (zoals bijvoorbeeld een cursus die je kans op werk vergroot).
  • Dit zijn je plichten. Alleen bij dringende redenen kan Zaffier iemand tijdelijk ontheffen van zijn of haar arbeidsverplichtingen.

Onze taak: je begeleiden naar werk

Wanneer je in staat bent om aan het werk te gaan dan verwijst je consulent je door naar het WerkgeversServicepunt bij Zaffier.
Het WerkgeversServicepunt (WSP) begeleidt je naar werk door:

  • je te helpen zoeken naar werk
  • een cursus, training, een werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk te regelen
  • speciale afspraken te maken met werkgevers om ze aan te moedigen je werk te geven. Als er bij je sprake is van een beperking, kan het zijn dat je niet volledig je geld kunt verdienen. Dan is er misschien voor de werkgever subsidie (tegemoetkoming in kosten) te regelen. Bekijk het filmpje over hoe wij je helpen door werkgevers te stimuleren op het YouTube-kanaal van Samen voor de klant.

Als werken (nog) niet kan

Wanneer werken nog niet kan biedt je consulent je een traject aan om te zorgen dat je uiteindelijk toch weer aan het werk kunt. Wij werken samen met andere organisaties om je weer aan het werk te helpen. Wij kunnen je ook doorverwijzen naar ons WerkgeversServicepunt voor bemiddeling naar werk.