Proces outsourcing schoonmaak gemeente Alkmaar

Outsourcing op z’n best: gemeente Alkmaar kan altijd bij Zaffier terecht

De schoonmaakwerkzaamheden in de gemeentelijke kantoorpanden wordt naar alle tevredenheid uitbesteed aan de medewerkers van Zaffier.

Remko Huitema is werkzaam als facility manager bij de gemeente Alkmaar. Daar zet hij de lijnen uit en buigt hij zich over de inzetbaarheid van de Zaffier-medewerkers en de kwaliteit van het werk dat ze uitvoeren.

“Wij besteden de dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden van de panden van de gemeente Alkmaar en het Stadhuis Alkmaar uit aan de medewerkers van Zaffier. Zij zorgen daarnaast voor het onderhoud van het terrein en van de koffiemachines. Aanvankelijk lieten we deze schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren door een commerciële partij, maar vanuit maatschappelijke overwegingen hebben we dit al snel door Zaffier laten overnemen. Dat pakte gelukkig heel positief uit!
We zijn zeer tevreden over de service van Zaffier en de inzet van de medewerkers. Het gevoel van saamhorigheid is ons bijzonder goed bevallen: het partnership in de schoonmaak wordt door de gebruikers van het pand als erg prettig ervaren.
De kwaliteit van de schoonmaakwerkzaamheden is goed, iets wat eveneens blijkt uit de VSR-onderzoeken, waarbij de schoonmaakdienstverlening wordt getoetst aan de hand van een aantal kwaliteitscriteria.

We vinden het prettig dat overdag wordt schoongemaakt: men ziet dat de panden actief worden schoongehouden. Bovendien zorgt dat ervoor dat direct worden gehandeld bij calamiteiten. Zo ontstond onlangs door extreme regenval een urgente situatie die direct kon worden opgelost. Doordat de medewerkers zo snel kunnen inspringen, ligt het kwaliteitsniveau van de schoonmaak ook net wat hoger! Bovendien staan de begeleiders van Zaffier dagelijks paraat op de vloer om in te spelen op actuele situaties.”

We zijn zeer tevreden over de service van Zaffier en de inzet van de medewerkers. Het kwaliteitsniveau van de schoonmaakwerkzaamheden ligt hoog!

Remko Huitema, gemeente Alkmaar