Ferney displays opzetten en afvullen

Ten behoeve van promotionele acties in de diverse vestigingen worden regelmatig kartonnen displays ingezet. Vestigingen ontvangen compleet opgezette en afgevulde displays welke direct in winkel/showroom kunnen worden ingezet. De displays werden in het magazijn in Heerhugowaard door eigen medewerkers opgebouwd.

In de praktijk bleken de logistieke werkzaamheden en het opbouwen van displays lastig te combineren. Ferney heeft Zaffier gevraagd deze werkzaamheden structureel te verzorgen, zodat eigen medewerkers zich kunnen richten op de logistieke kerntaken.

Over Ferney

Als inkoopcombinatie is Ferney opgericht met een duidelijk doel: de krachten van verschillende bedrijven bundelen om op die manier kosten uit de keten te halen en de concurrentiepositie te verbeteren. Ferney is een organisatie van en voor leden, waarbij leden aandeelhouder zijn. Zij hebben een bepalende stem bij de assortimentskeuze en het beleid. Ferney heeft 50 leden. Samen hebben zij 343 vestigingen in Nederland en België.

De aanpak

De displays dienen op een efficiënte en juiste manier in elkaar te worden gezet zodat ze hun stevigheid hebben. Zaffier is hierin gespecialiseerd en zet regelmatig voor diverse opdrachtgevers displays in elkaar. Na het opzetten van de displays worden de displays volgens instructie afgevuld met de benodigde ijzerwaren voor de betreffende promotionele actie. Ook kan het zijn dat de aangeleverde artikelen moeten worden omgestickerd met nieuwe artikelcodes. Zaffier print en plakt dan de hiervoor noodzakelijke stickers. Als de displays zijn afgevuld worden ze per stuk ingeseald zodat de materialen netjes op hun plaats blijven tijdens transport. Zaffier maakt ook per adres de ledenorders verzendklaar. De verzendklare displays worden door Zaffier naar het magazijn van Ferney gebracht. Vervolgens worden de displays van daaruit verzonden naar de deelnemende leden.

Het resultaat

Ferney kan maximaal focussen op haar kernactiviteiten op het gebied van efficiënte logistiek voor haar leden. De displaywerkzaamheden waren bijzaak en stopwerk voor de logistieke medewerkers. Voor Zaffier is het opzetten en afvullen van displays hoofdzaak, welke met trots en volgens juiste kwaliteit en planning voor Ferney worden uitgevoerd.