In de problemen door de kinderopvang toeslagaffaire? Geef jouw privé schulden door!

Ben je in de problemen gekomen door de kinderopvang toeslagaffaire of ben je toeslagpartner? Dan is het belangrijk dat je dit bericht leest! 

Ouders of toeslagpartners die in de problemen zijn gekomen door de kinderopvang toeslagaffaire ontvingen op 16 december 2021 een brief van de Belastingdienst met informatie.

In deze brief aan ouders/toeslagpartners staat dat je nog niet betaalde privé schulden en nog te betalen rekeningen vanaf 5 januari 2022 door moet geven aan het online loket private schulden van SBN. Dit zijn schulden bij organisaties die geen overheid zijn. Dit zijn bijvoorbeeld schulden bij een postorderbedrijf zoals Bol.com of een niet betaalde tandartsrekening of een huurachterstand bij een verhuurder.

Waar kan je private (privé) schulden doorgeven?

Klik HIER om jouw privé schulden online door te geven. Vindt je het lastig om jouw private schulden online in te vullen? Dan kan je vanaf 5 januari 2022 een private schuldenlijstformulier downloaden via de website van SBN. Zodat je de schuldenlijst per post kan opsturen.   

Hulp nodig of meer weten?

Je kan hulp krijgen bij: 

  • het verzamelen van jouw privé schulden;  
  • het invullen van een privé schuldenlijstformulier; 
  • het doorgeven van jouw privé schulden via het online loket Private Schulden. 

Neem voor hulp contact op met het serviceteam van SBN of met Zaffier via het contactformulier (kies bij onderwerp voor 'kinderopvangtoeslag'). Liever bellen? Dat kan naar 088 40 46 000 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur. 

Je kan antwoorden op vragen over de aanpak van privé schulden lezen op de website van de Belastingdienst/Toeslagen.