Kinderopvangtoeslagaffaire

Er is de afgelopen jaren veel mis gegaan in het toekennen, stopzetten en terugvorderen van kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst is bij veel ouders te streng geweest met het terugvragen van deze kinderopvangtoeslag. Dit wordt de kinderopvangtoeslagaffaire (KOT-affaire) genoemd. Een groot aantal Nederlandse huishoudens is in (grote) financiƫle problemen gekomen. Hierdoor kunnen weer andere problemen ontstaan zijn. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, werk, gezondheid en gezinsrelaties.

Slachtofferhulp toeslagenaffaire

Slachtofferhulp Nederland biedt gratis emotionele en praktische ondersteuning aan ouders die te maken hebben gekregen met de kinderopvangtoeslagenaffaire.

Ga voor meer informatie en contact over jouw situatie naar de website van Slachtofferhulp Nederland.

Gratis juridische hulp

Gedupeerde ouders kunnen vanaf 15 maart gratis hulp krijgen van een advocaat. De advocaat kan helpen bij de afhandeling van het verzoek om herstel. Bijvoorbeeld als ouders het moeilijk vinden om zelf contact op te nemen met de Belastingdienst. Juridische hulp is niet verplicht. Maar het kan prettig zijn advies van een deskundige te krijgen die niet in dienst is van de Belastingdienst.

Wil je gebruikmaken van de gratis juridische hulp? Meld je bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Hulp van Zaffier

Ook Zaffier kan je hulp en ondersteuning geven. Heb je bijvoorbeeld vragen over geldzaken, schulden of over tegemoetkomingen in kosten? Stuur ons een bericht via het contactformulier (kies bij onderwerp voor 'kinderopvangtoeslag').

In deze informatietekening (pdf, 270 KB) laten wij de stappen zien die wij nemen om je te ondersteunen.