Zo werkt sociaal ondernemen

Wat kun je als werkgever doen voor de maatschappij? Sociaal ondernemen door mensen een kans te geven die moeite hebben om zelfstandig een werkplek te vinden. En dat is precies wat Plymovent uit Alkmaar doet. Dit is begonnen – net als bij veel andere bedrijven – met een eerste gesprek.

Sinds dat eerste gesprek werken nu Koen en Ercan met plezier bij Plymovent. Sabine Agterberg, People & Culture Officer bij Plymovent, raadt andere bedrijven aan om ook sociaal te ondernemen: “We hebben gewoon echt gemerkt dat kandidaten vanuit Zaffier en WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord super gemotiveerd zijn, heel enthousiast en graag willen leren.”

De tip die Sabine wil geven aan andere werkgevers die sociaal willen ondernemen is: “Schuif alle CV’s aan de kant en kijk naar de mens erachter.”

Voer het eerste gesprek

Wil jij als werkgever ook bijdragen aan sociaal ondernemen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven? Neem dan contact met ons op! Wij ondersteunen jou als werkgever bij het vinden en begeleiden van nieuwe medewerkers. Een afspraak voor een eerste gesprek met ons is zo gemaakt. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij samen maatschappelijke impact kunnen maken en jouw organisatie kunnen versterken.