Zaffier ondersteunt actie voor betere cao Aan de Slag

 

In de huidige tijd, waarin de prijzen omhoog schieten, komen de mensen die in de cao Aan de Slag moeilijk financieel rond. Deze cao is bedoeld voor mensen met een arbeidsbeperking. Zaffier, dat zelf veel medewerkers in deze cao heeft, merkt dat armoede toeneemt onder deze groep. Een tussentijdse aanpassing van de cao is volgens Zaffier dan ook nodig. Daarom sloot Zaffier zich aan bij de landelijke actie op 7 juni.

 

Ook de vakbonden CNV en FNV willen een tussentijdse aanpassing van de cao. De loon- en reiskostenvergoeding moeten omhoog. De vakbonden organiseren daarom een landelijke actiedag op het Jaarbeursplein in Utrecht. Zaffier gaf alle medewerkers die willen actievoeren bijzonder verlof.

 

Nijpende situatie

"Formeel gezien is deelname aan een demonstratie geen reden om bijzonder verlof te verlenen, maar de situatie is bij veel collega's in de betreffende cao nijpend. Het zijn hardwerkende collega’s die ook te maken hebben met de hoge inflatie, maar die geen loonstijging krijgen. Wat wel het geval is bij de ambtenaren of andere cao’s. Aan het eind van de maand rondkomen wordt dan vaak lastig. Daarom vinden we het belangrijk dat medewerkers de gelegenheid krijgen om deel te nemen aan de landelijke actiedag, ook de medewerkers uit andere cao's. Het gaat immers vaak over hun (toekomstige) klanten", verduidelijkt Jacco Mokveld, directeur van Zaffier.

 

Iedereen doet mee

"Werk is voor ieder mens belangrijk om deel uit te maken van de maatschappij, voor persoonlijke ontwikkeling, zelfvertrouwen en eigenwaarde, maar zeker ook voor economische zelfstandigheid. Voor mensen met een arbeidsbeperking is het daarom ook zo belangrijk dat zij werk hebben. Ons doel bij Zaffier is dat iedereen meedoet en een goede cao is daarin cruciaal", aldus Mokveld.