Zaffier heeft het 30+ PSO-keurmerk

Zaffier heeft Trede 3 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). En daar zijn wij trots op! De PSO is het wetenschappelijk meetmiddel én keurmerk van TNO. Het meet en laat het sociaal ondernemen zien. Uit onderzoek is gekomen dat Zaffier op een goede manier werk biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Iedereen telt mee

Het doel van de PSO is om meer kwetsbare mensen op een duurzame en goede manier aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken beschikbaar te maken. Maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers aan te moedigen om sociaal te ondernemen. Wij kiezen er expres voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO- organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen, worden we een samenleving waarin iedereen meetelt.

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk heeft vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame manier meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de PSO? Kijk dan op www.pso-Nederland.nl. Daar staat ook een interessant filmpje dat de PSO in twee minuten uitlegt.