Wervelende samenwerking bibliotheek Kennemerwaard

Sinds 2018 werkt WNK samen met de bibliotheek Kennemerwaard. Op de locaties Obdam, Opmeer en op de Hertog Aalbrechtweg is de bibliotheek aanwezig door middel van het leerplein. Medewerkers van WNK kunnen zich opgeven voor taal, rekenen, budgettering en computervaardigheden. WNK en de bibliotheek Kennemerwaard zijn een van de eerste organisaties waarbij de samenwerking zo vloeiend verloopt en dat de bibliotheek echt bij de werkgever in huis is.

Bibliotheek Kennemerwaard en WNK waren dan ook gevraagd om, afgelopen donderdag 17 maart, op het congres “de professional centraal ”, met als thema, “een leven lang ontwikkelen” hun samenwerking te presenteren. Wij hopen dat wij op deze manier inspirerend kunnen zijn voor andere bibliotheken en partcipatiebedrijven. Het congres werd georganiseerd door het kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid. Dit is een samenwerkingsverband van het A & O fonds SBCM en brancheorganisatie Cedris.

Raymond Westenberg was aanwezig vanuit de bibliotheek. Paméla Melkert vanuit WNK, als taalambassadeur en Annabel Grooteman vanuit HRM.