Werkgever? Ontdek sociaal ondernemen met Zaffier!

Zaffier helpt inwoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken op de arbeidsmarkt. Zo helpen we mensen die direct aan de slag kunnen bij werkgevers. Ook helpen we mensen om zelfstandige werknemers te worden door hen bijvoorbeeld werkervaring op te laten doen. Daarnaast zijn er mensen bij ons aan het werk voor wie werken minder makkelijk is. Voor hen zoeken we passend werk met voldoende uitdaging. En soms past dagbesteding of vrijwilligerswerk het beste bij iemand. Door samen te werken met werkgevers kunnen we ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen.

Wil jij als werkgever ook sociaal ondernemen? Dan zit je bij ons goed. Want wij brengen werkgevers en mensen op zoek naar werk samen. Dat geldt ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar op welke manieren kun je sociaal ondernemen? Dat lees je hieronder.

Vind je personeel via Zaffier

Detacheren is een laagdrempelige manier om mensen met een arbeidsbeperking een kans te geven in je bedrijf. Als je kiest voor medewerkers van Zaffier, krijg je opgewekte doorzetters. Bij Zaffier vind je heel veel talent met verschillende achtergronden en opleidingsniveaus. Je zult merken dat het voldoening geeft om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten in jouw organisatie. De gedetacheerde medewerkers blijven in dienst van Zaffier. Dus alles wordt geregeld.

We koppelen ook mensen aan werkgevers die direct aan de slag en in dienst kunnen. Er zijn daarvoor verschillende subsidies en regelingen beschikbaar. 

Besteed werk uit op jouw locatie

Of het nu gaat om productiewerk, montagewerk of logistieke werkzaamheden: wij doen het voor je, bij jou op locatie. Wij zorgen ervoor dat de medewerkers aan de slag kunnen. En nemen de begeleiding of, als dat nodig is, de volledige leiding op ons. Zaken als werving, opleiding, de dagelijkse inzet en de begeleiding op de werkvloer kun je dan ook met een gerust hart aan ons overlaten.

Geef je productiewerk uit handen

Wil je handwerkklussen uitbesteden, zodat jij er geen omkijken naar hebt? Bij Zaffier beschikken we over meer dan 5.500 m2 aan perfect uitgeruste productieruimten. Met geweldige medewerkers die een breed palet aan opdrachtgevers bedienen. Wisselend van eenmanszaken tot multinationals. Of het nu gaat om cosmeticaproducten inpakken, coderingen op verpakkingen maken, blister-verpakken of maatwerk: wij hebben de juiste specialisaties in huis. Daarbij hebben wij ook logistieke diensten met eigen transport.

Maak sociale impact met SROI

Eén van de manieren om sociale impact te stimuleren vanuit gemeenten en Zaffier is het opnemen van SROI bij aanbestedingen. SROI staat voor 'Social Return on Investment'. Dit houdt in dat opdrachtnemers (bedrijven) die een opdracht gegund krijgen van de gemeente of Zaffier, een maatschappelijke bijdrage moeten leveren. Zodat meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mee kunnen doen. Zaffier heeft een adviserende en faciliterende rol op het gebied van SROI. En gaat in gesprek met bedrijven over welke mogelijkheden er zijn om de SROI-verplichting in te vullen. Wij zoeken hierin de samenwerking met partners uit de regio, zoals bijvoorbeeld het WerkgeversServicepunt, het onderwijs of sociale ondernemingen.  

Neem contact op met ons

Kijk op onze webpagina voor werkgevers en ontdek hoe Zaffier je helpt invulling te geven aan sociaal ondernemen binnen jouw organisatie.