Uitvoering kindregeling toeslagenaffaire van start

Vanaf 4 november 2022 geldt de Wet hersteloperatie toeslagen. Dit betekent dat Zaffier van start kan met het uitvoeren van de kindregeling voor kinderen van gedupeerde ouders die wonen in de gemeenten Alkmaar en Dijk en Waard. Zaffier voert de nieuwe wet voor hen uit.

Voor wie is de kindregeling?

De kindregeling is er voor kinderen van vastgesteld gedupeerde ouders met een leeftijd tot 39 jaar. Naast de eigen kinderen van de gedupeerde aanvrager, kunnen ook andere kinderen uit het gezin gebruikmaken van de kindregeling. Bijvoorbeeld kinderen van de toeslagpartner of een pleegkind.   

Waar bestaat de ondersteuning uit?

Voor kinderen van vastgesteld gedupeerde ouders is er een geldbedrag, brede ondersteuning vanuit Zaffier en is er hulp voor persoonlijke ontwikkeling vanuit een rijksprogramma. Dit programma is nog in de maak.

De kindregeling biedt de kinderen hulp, zodat ook zij kunnen werken aan hun herstel. De kinderen krijgen een brief met informatie over de kindregeling van de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT). Het geldbedrag wordt door UHT uitbetaald.

Bericht over de kindregeling

De kinderen die recht hebben op de kindregeling zijn bekend bij UHT. Daarom hoeven zij zich niet te melden voor het geldbedrag. Zij ontvangen hierover automatisch bericht van UHT. De uitzonderingen hierop zijn te lezen op de website van UHT.

Ben je 18 jaar of ouder en heb je recht op ondersteuning van de gemeente via Zaffier?

Dan ben je niet bekend bij Zaffier. Meld je daarom zelf aan. De medewerkers van Zaffier gaan graag met je in gesprek, om te kijken wat zij kunnen betekenen.

Hoe kun je je aanmelden?

Aanmelden kan via www.check-in.nl of via het contactformulier. Liever mailen? Dat kan naar toeslagen@zaffier.nl. Of bel 088 40 46 000.