Sociale Verzekeringsbank opent balie bij Zaffier in Stadskantoor

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft een eigen balie bij Zaffier in het Stadskantoor van de gemeente Alkmaar geopend. De SVB voert volksverzekeringen uit, zoals de AOW, AIO, Anw en kinderbijslag. De balie is er voor alle inwoners uit de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest. Zaffier is sinds 1 januari 2023 de nieuwe sociale dienst van deze zes gemeenten.

De dienstverlening van de overheid wordt steeds digitaler. Voor veel mensen is dat fijn, maar digitale dienstverlening is niet voor iedereen altijd de juiste oplossing. Ook kan het bij ingewikkelde vragen soms prettig zijn om iemand persoonlijk te spreken. Helemaal wanneer hier meerdere organisaties bij betrokken zijn.

Met welke vragen kun je terecht bij de balie van de SVB?
Waar de overheid steeds digitaler wordt, is dat niet voor iedereen even gemakkelijk. De SVB wil maatwerk bieden waar dat nodig is. Je kunt terecht bij de balie met al je persoonlijke vragen over de regelingen die de SVB uitvoert. Maar ook helpt de medewerker van de SVB je bijvoorbeeld bij het invullen van een aanvraag- of wijzigingsformulier. En denkt altijd met je mee bij het zoeken van een oplossing. Ook word je doorverwezen, en indien nodig, geholpen bij het maken van een afspraak bij een andere organisatie.

Gerard Rep, wethouder van de gemeente Dijk en Waard, vindt de opening van de balie een goede uitbreiding van de dienstverlening aan onze inwoners. “Digitale oplossingen bieden veel gemak en dat werkt voor veel inwoners goed. Maar er zijn ook inwoners die liever langskomen voor een gesprek. De persoonlijke hulp maakt het voor hen makkelijker om vragen te stellen. Binnen de regio zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden, zoals in de bibliotheek of het gemeentehuis. Persoonlijk contact, een luisterend oor en een inwoner verder op weg helpen, daar gaat het om. De balie van de SVB is een belangrijke aanvulling op deze dienstverlening”, aldus wethouder Rep.

Wanneer is het spreekuur?
In het begin is er alleen op dinsdag spreekuur van 9.00 tot 16.00 uur. Wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met de SVB via 075 655 1606.  

Over Zaffier
Zaffier ondersteunt inwoners van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest bij werk, geldzaken en inburgering. Met een groot netwerk en goed opgeleide specialisten maken we gebruik van kansen en talenten. En gaan we voor ontwikkeling. Binnen en buiten de regio. Inwoners kunnen op ons terugvallen. Zij hebben één aanspreekpunt en kunnen makkelijk bij ons terecht. Fysiek of online.

We kijken samen naar wat er nodig is. Zo houden inwoners zelf grip op de situatie en de ondersteuning die zij krijgen. Wetten, regels en beleid geven grenzen. Maar zijn niet allesbepalend. Het gaat erom dat de inwoner zelf weer verder kan. Ook al is dat met wat ondersteuning. Het is ons doel dat iedereen meedoet. Dat iedereen in de maatschappij een plek krijgt. Met genoeg financiële middelen om van te leven. Een plek waar iemand tot zijn recht komt. Maar tot die tijd, doen we het samen. Want samen kom je verder!