Sociaal plan Zaffier ondertekend: belangrijke stap voor Zaffier

De gemeenten in de regio Alkmaar gaan de Participatiewet, inburgering, schuldhulpverlening en bijzondere bijstand samen uitvoeren. Via één nieuwe uitvoeringsorganisatie in de regio met de naam Zaffier. Om inwoners beter te helpen. Vandaag ondertekenden wethouder Robert te Beest en de bestuurders van de vakbonden FNV en CNV het Sociaal Plan. Een belangrijke stap voor de nieuwe organisatie die 1 januari 2023 start.

Goede overgang van medewerkers naar Zaffier

Op dit moment voeren Halte Werk, WNK en de BUCH werkorganisatie deze taken uit. Het Sociaal Plan regelt op een sociaal verantwoorde manier de overgang van deze medewerkers naar de nieuwe Zaffier organisatie. Het plan is in goed overleg ontwikkelt in het Lokaal Overleg. Waaraan werkgever Zaffier, vakbonden CNV en FNV en enkele medewerkers deelnemen. Belangrijk is dat alle medewerkers overgaan naar Zaffier. Na uitleg van het Sociaal Plan aan medewerkers is de achterban van de bonden zonder verschil van mening met de inhoud akkoord gegaan. “We zijn blij met deze belangrijke stap. Medewerkers zijn de kracht van het toekomstig Zaffier. Zij gaan het verschil maken voor inwoners”, aldus Robert te Beest.

Zaffier: om inwoners beter te ondersteunen bij werk, geldzorgen en inburgering

In Zaffier gaan de gemeenten in de regio Alkmaar samenwerken. Het laten deelnemen van mensen aan de samenleving met passend werk wordt steeds moeilijker. Samen kunnen we meer en betere resultaten bereiken. Zaffier gaat aan het werk voor inwoners van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest. Zij ondersteunt inwoners die dat nodig hebben bij werk, geldzorgen en inburgering. Samen met de inwoner wordt gekeken naar wat nodig is. Om zo goed en snel mogelijk te helpen. Passend bij iemand zijn situatie, mogelijkheden en wensen. Want iedere inwoner en zijn vraag is uniek. Waar het kan, houden inwoners zoveel mogelijk zelf grip op de situatie en wat wij voor hen doen.

Tot de start vanaf 1 januari 2023 kunnen inwoners terecht bij de organisaties die zij al kennen.