Op tour langs infraprojecten met werkzoekenden

Afgelopen week heeft aannemings- en hoveniersbedrijf Germieco vijf inwoners uit Noord-Holland Noord een ochtend mee op tour genomen naar drie van hun projecten. Het doel is om aan de ene kant kennis te maken met de verschillende onderdelen van het werken in de infra. Daarnaast is dit een mooie kans voor de werkgever om ook kennis te maken met een aantal van onze werkzoekenden.

De ‘Tour d’Infra’ bracht de deelnemers langs rioleringswerkzaamheden in Alkmaar. Vervolgens langs een nieuwbouwwijk in Dijk en Waard waar druk werd bestraat. Het eindigde op de Koelmalaan in Alkmaar waar in een woonwijk planten werden aangeplant. Wie wilde, kon bijvoorbeeld plaatsnemen op een kraan om straatstenen neer te leggen. Of aan de slag met een steenknipper om stenen op maat te maken. Zo konden deelnemers alvast snuffelen aan de verschillende soorten werkzaamheden.

Een mooi idee dat werkgever en werkzoekenden dichter bij elkaar brengt!

Social Return on Investment (SROI)

Dit idee is ontstaan vanuit afspraken die Germieco heeft met de gemeente Dijk en Waard om een sociale bijdrage te leveren (SROI) omdat zij voor de gemeente een project uitvoert. Zaffier begeleidt SROI namens de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest. Het doel van SROI is om inwoners uit de regio, die het nodig hebben, een steuntje in de rug te geven op de arbeidsmarkt. Zaffier heeft een adviserende rol op het gebied van SROI en laat aan bedrijven zien welke mogelijkheden er zijn om dit in onze regio in te vullen. Naast adviseren, ondersteunt Zaffier. Zij helpt bijvoorbeeld bij het maken van afspraken.