Snel online sociale zaken regelen via ‘Mijn Zaffier’

Vanaf nu kunnen de inwoners van Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo gebruikmaken van de uitgebreide digitale dienstverlening van Zaffier. Een bijstandsuitkering en bijzondere bijstand aanvragen gaat daardoor heel simpel. Ook kunnen klanten veel zaken zelf regelen met de digitale service van ‘Mijn Zaffier’. Een fysiek bezoek aan Zaffier is daardoor niet meer altijd nodig.

Zaffier is sinds 1 januari 2023 de sociale dienst van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest. Inwoners van Dijk en Waard en Alkmaar konden voorheen al gebruikmaken van deze online diensten. Door de goede ervaringen biedt Zaffier dit dan ook graag aan voor de inwoners van de andere vier gemeenten. 

Mijn Zaffier
De klant regelt via 'Mijn Zaffier' zelf zaken online. Klanten kunnen heel simpel veranderingen doorgeven. Zo krijgen klanten meer controle op het aanpassen van hun gegevens. Ook heeft de klant direct toegang tot onder meer betaaloverzichten en jaaropgaven. En 'Mijn Zaffier' geeft klanten inzicht in welke informatie Zaffier van hen heeft. Doordat 'Mijn Zaffier' alleen bereikbaar is via DigiD, is deze veilig te gebruiken. 

"Onze samenleving wordt steeds digitaler. Meer en meer mensen willen via hun computer of smartphone zaken regelen wanneer hen dat uitkomt. Daarom is het heel fijn dat Zaffier een goede online dienstverlening heeft. Inwoners kunnen snel en eenvoudig gegevens online bekijken en zaken regelen. 24 uur per dag, 7 dagen per week", aldus Falgun Binnendijk, wethouder van de gemeente Castricum. Mensen zonder computer of met behoefte aan digitale ondersteuning, kunnen terecht in de bibliotheek. "Maar zij zijn natuurlijk ook van harte welkom bij Zaffier", vult wethouder Binnendijk aan.

Meer informatie
Kijk op www.zaffier.nl voor meer informatie. Ook op de website van jouw gemeente vind je meer informatie over werk, geldzaken en inburgering. Liever langskomen? Maak een afspraak bij jou in de buurt. Bellen kan naar 088 40 46 000 (ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur).

Over Zaffier

Zaffier ondersteunt inwoners van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest bij werk, geldzaken en inburgering. Met een groot netwerk en goed opgeleide specialisten maken we gebruik van kansen en talenten. En gaan we voor ontwikkeling. Binnen en buiten de regio. Inwoners kunnen op ons terugvallen. Inwoners hebben één aanspreekpunt en kunnen makkelijk bij ons terecht. Fysiek of online.

We kijken samen naar wat er nodig is. Zo houden inwoners zelf grip op de situatie en de ondersteuning die zij krijgen. Wetten, regels en beleid geven grenzen. Maar zijn niet allesbepalend. Het gaat erom dat de inwoner zelf weer verder kan. Ook al is dat met wat ondersteuning. Het is ons doel dat iedereen meedoet. Dat iedereen in de maatschappij een plek krijgt. Met genoeg financiële middelen om van te leven. Een plek waar iemand tot zijn recht komt. Maar tot die tijd, doen we het samen. Want samen kom je verder!