My Jewellery en Zaffier werken samen aan duurzame sieraden

Gebruikte en gedragen sieraden een nieuw leven geven, dat is het doel van de samenwerking tussen My Jewellery en Zaffier. Klanten mogen hun gebruikte of kapotte My Jewellery-sieraden inleveren in de winkels van het merk. Deze worden dan naar Zaffier gestuurd, waar medewerkers ze met plezier een tweede leven geven.

My Jewellery is het eerste merk dat roestvrijstalen sieraden een tweede leven geeft. Hoe doen ze dat? Klanten mogen gedragen of kapotte My Jewellery-sieraden inleveren in de winkel. Dit is onderdeel van het RE-CELEBRATE project. Het doel van dit project is het hergebruiken van sieraden en kleding.

Nieuw paar oorbellen
De verzamelde sieraden gaan naar Zaffier in Alkmaar. Bij Zaffier onderzoeken wij of de sieraden nog geschikt zijn om te dragen of niet. Hoe we dat doen? We controleren of horloges nog werken. We repareren een sluiting. Als een oorbel mist of stuk is, zoeken we dezelfde oorbel erbij om een nieuw paar te maken. Is het niet meer draagbaar? Dan maken we er in de toekomst een uniek ontwerp van.

Sociaal impact maken
Door samen te werken bereiken we twee belangrijke doelen: we geven sieraden een tweede leven en we maken sociale impact. De betreffende medewerkers van Zaffier hebben namelijk een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat maakt de sieraden nog duurzamer.

Eén van de medewerkers die de ingeleverde sieraden van My Jewellery bekijkt, uitzoekt en opnieuw inpakt, is Ingrid. Zij zegt: “Ik word zo rustig in mijn hoofd van dit werk. Ik vergeet alles om me heen en ben alleen maar met de sieraden bezig.” Die rust is goed voor Ingrid. Daarnaast vindt ze het heerlijk om met sieraden te werken en creatief bezig te zijn. Een perfecte klus voor Ingrid dus.

Waar te koop?
De sieraden die een tweede leven hebben gekregen, zijn te koop in de My Jewellery winkels in Bataviastad, Roosendaal en Roermond.

Spreekt dit verhaal ook jou aan? Wij kunnen met jou meedenken in circulaire of duurzame oplossingen.

Hoe wij de sieraden een tweede leven geven? Dat is te zien in deze video. Ingrid laat een aantal voorbeelden aan jullie zien.