Kindregeling toeslagenaffaire

Voor kinderen en jongeren die last hebben ervaren door de problemen met de kinderopvangtoeslag is er de kindregeling.

Kinderen en jongeren kunnen voor hulp terecht bij hun gemeente. Dat heet ‘brede ondersteuning’. Voor de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest voert Zaffier deze brede ondersteuning van de kindregeling uit. Wij gaan met je in gesprek. Samen kijken we wat je nodig hebt en welke ondersteuning het beste bij je past. We maken ook een plan van aanpak. Onderaan deze pagina vind je een handige video waarin de kindregeling wordt uitgelegd.

Waar bestaat de ondersteuning uit?

De kindregeling is er voor kinderen van vastgesteld gedupeerde ouders met een leeftijd tot 39 jaar. De kindregeling bestaat uit een geldbedrag, brede ondersteuning vanuit Zaffier en hulp voor persoonlijke ontwikkeling vanuit een rijksprogramma. Met de kindregeling willen wij de kinderen een steun in de rug bieden, zodat zij aan hun herstel kunnen beginnen. Kinderen en jongeren zijn namelijk ook gedupeerd door de toeslagenaffaire.

Bericht over de kindregeling

De kinderen en jongeren die recht hebben op de kindregeling zijn bekend bij de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT). Zij hoeven zich dus niet te melden voor het geldbedrag en ontvangen hierover automatisch bericht. Uitzonderingen hierop zijn te lezen op de website van UHT. Op de website van de Belastingdienst lees je wanneer de brief binnen zal komen. Het geldbedrag wordt door de UHT uitbetaald. 

Kindregeling: steun voor kinderen en jongeren - Toeslagen Herstel (belastingdienst.nl)

Kindregeling: zo ziet de voorlopige planning eruit - Toeslagen Herstel (belastingdienst.nl)

Geldbedrag afhankelijk van leeftijd

Het geldbedrag dat uitgekeerd wordt, hangt af van de leeftijd. Bekijk hier de hoogte van de bedragen.

De bedragen kunnen misschien zorgen voor onzekerheid. Heb jij daar (als ouder) nog geen ideeën over, of juist wel? Hierover kun je vrijblijvend hulp en advies krijgen.

Grip op je geld | Hulp | Kindregelingvoorjou.nl

Hoe kom je in contact?

Kinderen en jongeren van 18 jaar en ouder kunnen zelf contact met ons opnemen via toeslagen@zaffier.nl. Voor kinderen jonger dan 18 jaar kunnen de ouder(s) of verzorger(s) dit doen.

Let op: kinderen en jongeren die wonen in Caribisch Nederland of een ander land buiten Nederland kunnen zelf geen brede ondersteuning aanvragen. Hebben zij wel ondersteuning nodig? Dan moet dat in het plan van aanpak van hun ouder(s)/verzorger(s) komen. Lees meer over wonen in het buitenland.

Home - Ondersteuning Team Buitenland (hetotb.nl)

Hulp voor gedupeerde ouders

Heb je zelf als gedupeerde ouder ondersteuning nodig? Neem contact met ons op via toeslagen@zaffier.nl. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden die Zaffier biedt en denken graag met je mee.

De Kindregeling en brede ondersteuning