Gezamenlijke dienstverlening overheid bij Zaffier

Overheidszaken regelen kan best lastig zijn. Daarom kunnen inwoners met vragen hierover terecht aan de balie bij Zaffier. Het gaat om vragen over volksverzekeringen, werk, uitkering, belastingen, toeslagen en invordering. De Belastingdienst, de SVB en het UWV hebben speciaal een balie geopend bij Zaffier. Alle inwoners uit de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest zijn van harte welkom.

De dienstverlening van de overheid wordt steeds digitaler. Voor veel mensen is dat fijn, maar digitale dienstverlening is niet voor iedereen altijd de juiste oplossing. Ook kan het bij ingewikkelde vragen soms prettig zijn om iemand persoonlijk te spreken. Helemaal wanneer hier meerdere organisaties bij betrokken zijn. Daarom hebben de Belastingdienst, de SVB en het UWV balies bij Zaffier op het stadskantoor waar inwoners terecht kunnen met hun vragen. De organisaties werken nauw met elkaar samen en denken mee bij het zoeken van een oplossing. Zij verwijzen naar elkaar door, en indien nodig, word je geholpen bij het maken van een afspraak bij een andere organisatie.

Steunpunt van de Belastingdienst
Je kan met al je vragen over belastingen, toeslagen en betalingsregelingen bij het steunpunt van de Belastingdienst terecht. Je kan maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag op afspraak langskomen.  Maak een afspraak op belastingdienst.nl/langskomen of bel gratis de BelastingTelefoon (telefoonnummer 0800 - 0543) voor het maken van een afspraak.

De SVB
De SVB voert volksverzekeringen uit, zoals de AOW, AIO, Anw en kinderbijslag.
Je kan terecht bij de balie van de SVB met al je persoonlijke vragen over de regelingen die de SVB uitvoert. Maar ook helpt de medewerker van de SVB je bijvoorbeeld bij het invullen van een aanvraag- of wijzigingsformulier. De balie is open op dinsdag van 9.00 tot 16.00. Je hoeft geen afspraak te maken. Wil je toch een afspraak maken? Neem contact op met de SVB via 075 755 1606.

Inloopbalie UWV
Heb je een vraag over werk of een uitkering? Dan helpt UWV met een antwoord. Denk bijvoorbeeld aan vragen over het betalen van de uitkering, solliciteren, ontheffing, ziek zijn en hulp bij inschrijving.  De inloopbalie is open op werkdagen van 9.00 tot 16.30 uur. Je hoeft geen afspraak te maken.