AlkmaarPas met tegoed nu ook gratis voor middeninkomens

De inkomensgrens voor een gratis AlkmaarPas met tegoed is verhoogd. Alkmaarders met een lager middeninkomen kunnen in 2023 een gratis pas aanvragen. Het tegoed kun je gebruiken voor sporten, de bioscoop, het kopen van schoolspullen en nog veel meer. De AlkmaarPas kan worden aangevraagd op www.alkmaarpas.nl.

De gemeenteraad is akkoord gegaan met het voorstel van het college om in 2023 de inkomensgrens voor een gratis pas te verhogen van 120 naar 150 procent van de bijstandsnorm. Op www.zaffier.nl/alkmaarpas lees je meer over deze normen en de tegoeden.

Steuntje in de rug voor middeninkomens

Het college van Alkmaar ziet dat ook steeds meer Alkmaarders met een lager middeninkomen moeite hebben om iedere maand de eindjes aan elkaar te knopen. De hoge inflatie en energieprijzen spelen daarin een grote rol. Door de pas ook voor middeninkomens gratis te maken wil het college hen in 2023 een steuntje in de rug geven, zodat zij ondanks financiƫle onzekerheden ook mee kunnen blijven doen met de samenleving.

Hogere tegoeden voor de lagere inkomens

Ook wil het college de laagste inkomens extra ondersteunen. Daarom is hun tegoed op de pas in 2023 fors verhoogd. Het gaat hierbij om Alkmaarders met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm. Volwassenen hebben 100 euro meer aan tegoed ontvangen en senioren 130 euro meer dan vorig jaar.