Ouderbijdrage

Woon je in de gemeente Alkmaar of Dijk en Waard en vraagt de school van jouw kind een ouderbijdrage? Dan worden deze kosten mogelijk vergoed. De gemeente vindt het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen aan de activiteiten op school.

Kom ik in aanmerking voor de vergoeding ouderbijdrage?

Je komt in aanmerking als:

  • Je schoolgaande kind(eren) 4 tot 18 jaar oud is (zijn).
  • Je inkomen niet hoger is dan de inkomensgrens die voor jou geldt.
  • Je vermogen niet hoger is dan je voor de bijstand mag hebben.

Hoe vraag ik de vergoeding aan?

Het budget voor de ‘Vrijwillige Ouderbijdrage’ staat op de AlkmaarPas of DijkenwaardPas van jouw zoon of dochter. Zodra je de rekening voor deze bijdrage van school hebt ontvangen, neem je contact op met de school om daar de AlkmaarPas of DijkenwaardPas van je kind te laten scannen.

Op de DijkenwaardPas van je kind staat een speciaal tegoed waarmee je de ouderbijdrage kan betalen. Laat je DijkenwaardPas op school scannen en betaal zo de ouderbijdrage. 

Heb je een kind in het basisonderwijs? Dan is de vergoeding maximaal € 55,- per kind.
Heb je een kind in het voortgezet onderwijs? Dan is de vergoeding maximaal € 110,- per kind.

Voor ieder kind worden de werkelijke kosten van de ouderbijdrage vergoed. Dit is het bedrag dat je aan school moet betalen. Als de ouderbijdrage hoger is dan het tegoed op de pas, betaal je het verschil zelf bij. Is de ouderbijdrage lager dan het tegoed? Dan vervalt het tegoed dat is overgebleven. Je kan dit tegoed dus nergens anders voor gebruiken. Het tegoed is jaarlijks geldig van 1 januari t/m 31 december.

Op de AlkmaarPas van je kind staat een speciaal tegoed waarmee je de ouderbijdrage kan betalen. Laat de pas op school scannen en betaal zo de ouderbijdrage. 

Heb je een kind in het basisonderwijs? Dan is de vergoeding maximaal € 110,- per kind. Heb je een kind in het voortgezet onderwijs? Dan is de vergoeding maximaal € 145,- per kind.

Voor ieder kind worden de werkelijke kosten van de ouderbijdrage vergoed. Dit is het bedrag dat je aan school moet betalen. Als de ouderbijdrage hoger is dan het tegoed op de pas, betaal je het verschil zelf bij. Is de ouderbijdrage lager dan het tegoed? Dan vervalt het tegoed dat is overgebleven. Je kunt dit tegoed dus nergens anders voor gebruiken. Het tegoed is jaarlijks geldig van 1 januari t/m 31 december.

Kortingspassen

Meer informatie over de afzonderlijke kortingspassen kan je hier vinden:

Informatie voor scholen over de DijkenwaardPas