Informatie ouderbijdrage voor scholen

Over de ouderbijdrage

Voor ouders met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm vergoedt Zaffier de vrijwillige ouderbijdrage. Het tegoed voor de ouderbijdrage staat voor ouders uit de gemeente Dijk en Waard digitaal op de DijkenwaardPas van je kind. Het tegoed is jaarlijks geldig van 1 januari tot en met 31 december.

Werkwijze betalen via de DijkenwaardPas

  1. Meld je aan voor de DijkenwaardPas en vul de gevraagde gegevens in.
  2. Je maakt tijdens het aanmelden zelf inloggegvens aan. Bewaar deze goed. Hiermee kun je inloggen in het partnerportaal.
  3. Download de Scan’r app op een smartphone of tablet. In het partnerportaal vind je de inloggegevens voor de Scan’r App. Log vervolgens in
  4. Scan de DijkenwaardPas van je kind en boek de vrijwillige ouderbijdrage af.

Meerdere kortingspassen

Wil je tegoed innemen van zowel de AlkmaarPas als de DijkenwaardPas? Dan heb je twee verschillende accounts nodig voor de Scan’r App en moet je in de juiste omgeving inloggen.

Hoogte tegoed ouderbijdrage

Voor ieder kind worden de werkelijke kosten van de ouderbijdrage vergoed. Dit is het werkelijke bedrag dat ouders aan de school moeten betalen. In onderstaande tabel zie je de maximale bedragen. Als de ouderbijdrage hoger is dan het tegoed op de pas, betaal je zelf het verschil bij.

Type onderwijs Gemeente Dijk en Waard
Basisonderwijs Maximaal € 55,- per kind
Voortgezet onderwijs Maximaal € 110,- per kind

Betaling

Aan het eind van iedere maand worden de door jouw school afgeboekte bedragen automatisch naar het door jou opgegeven bankrekeningnummer overgemaakt. In het partnerportaal vind je alle transacties terug.