Heronderzoek: klopt alles rondom jouw bijstandsuitkering?

Als je een bijstandsuitkering van ons krijgt, kunnen wij je uitnodigen voor een heronderzoek. Een heronderzoek is een persoonlijk gesprek waarin we samen met jou gaan kijken of je krijgt waar je recht op hebt. Want soms verandert er iets in jouw situatie dat van invloed kan zijn op je uitkering. Het is daarom belangrijk dat je deze veranderingen op tijd aan ons doorgeeft.

Wat onderzoeken we bij een heronderzoek?

In een persoonlijk gesprek gaan we samen met jou na of je krijgt waar je recht op hebt. Ontvang je nog de juiste uitkering? Is jouw uitkering goed berekend? Klopt de informatie over jouw vermogen?.

Daarnaast kijken we of je gebruikmaakt van alle regelingen die er zijn. Of misschien heb je nog ergens ondersteuning bij nodig. We bespreken ook je rechten en plichten om ervoor te zorgen dat alles duidelijk is. Als je zelf nog vragen hebt, kun je die natuurlijk ook stellen tijdens het heronderzoek.

Wat kun je verwachten bij een heronderzoek?

  • Je ontvangt een uitnodiging voor een gesprek.
  • We vragen je om ons gegevens te sturen voordat het gesprek is. In de brief met de uitnodiging lees je om welke gegevens het gaat en hoe je deze opstuurt.
  • Na het heronderzoek:
    - Je krijgt een brief dat er geen veranderingen zijn in jouw situatie. Of;
    - Er zijn veranderingen in jouw situatie. Wij nemen een besluit. Je krijgt bericht over de uitslag van deze beslissing. Ben je het daar niet mee eens? Dan kun je bezwaar maken.

Hoe vaak we een heronderzoek doen is per situatie verschillend.
Voor de zekerheid wijzen wij je erop dat het meewerken aan het heronderzoek niet vrijblijvend is.

Wanneer zijn de heronderzoeken?

De gesprekken vinden plaats vanaf oktober 2023 in het Stadskantoor van de gemeente Alkmaar of op locatie in jouw woonplaats. Je ontvangt automatisch een uitnodiging. Heb je in de tussentijd vragen? Neem dan contact op met je consulent inkomen.