Veilig mailen met Zaffier

De veiligheid van jouw gegevens is voor Zaffier erg belangrijk. Daarom gebruikt Zaffier Smartlockr. Met Smartlockr worden onze e-mails en bijlages beveiligd als we gevoelige informatie versturen. Jouw privacy blijft daarmee goed beschermd. En je kunt er zeker van zijn dat jouw gevoelige informatie niet door mensen wordt gelezen die daar geen toegang toe mogen hebben. Ook is het beveiligen van e-mail of bestanden met gevoelige informatie wettelijk verplicht.

Wat betekent dit voor jou?

Het kan zijn dat je voor het lezen van een e-mail of het openen van een bijlage voortaan een extra stap moet zetten om de informatie te kunnen zien. Je moet dan bijvoorbeeld een wachtwoord of een sms-code invullen.

Hieronder leest je hoe je beveiligde e-mails en bestanden die je van Zaffier ontvangt via Smartlockr eenvoudig kunt openen.

Je hebt een beveiligde e-mail ontvangen en moet deze openen met een wachtwoord of sms-code

  1. Klik in de beveiligde e-mail op de knop 'Open bericht' of 'Download bestanden'.
  2. Je komt op een pagina waar je op 'Stuur mijn wachtwoord' of 'Stuur mijn SMS code' kunt klikken.
  3. Je krijgt hierna het wachtwoord (per e-mail) of de sms-code (op je mobiele telefoon).
  4. Gebruik die sms-code of het wachtwoord om je beveiligde e-mail te openen.

Reageren op een veilig verzonden e-mailbericht

Als je een beveiligd bericht hebt gekregen, kan je met dat bericht ook een antwoord sturen dat beveiligd wordt door Smartlockr. Klik op de knop 'Beantwoorden' om meteen jouw antwoord te versturen. Een fijn idee als je gevoelige informatie of bijlages naar Zaffier verstuurt.